Cím: Szilvaskő-puszta, Salgótarjántól ÉK-re 15Km
Kezelő: Takács Sándor +36 30/371-6140, +36 20/237-8662
Koordináták: É:48°07'00" K:19°54'28" h=600m


Az észlelőhely a festői szépségű, koromfekete éjszakai égbolttal rendelkező 600 méter magasan fekvő Szilváskő-pusztán található. A táborhely a csillagászok, barlangászok, madarászok kedvelt bázisa. A Nógrád Megyei Csillagászati Alapítvány a bázis egyik támogatója. A kényelmes pihenést és munkát Takács Sándor vendégfogadója biztosítja. Az észlelőhely a vendégfogadó melletti, zárt füves területen helyezkedik el. Itt állíthatja föl mindenki a magával hozott távcsövét és igénybe veheti a vendégfogadó szálláshelyeit. A műszerek elhelyezésére a zárt területen belül bőséges hely áll rendelkezésre. A kommunális szolgáltatások / 230V, víz, tisztálkodási lehetőségek, illemhely/ folyamatosan igénybe vehetők. Az elektromos feszültséget igénylők megfelelő hosszabbítót, elosztót kérjük hozzanak magukkal. A közel teljes körpanoráma, a fényszennyezés hiánya és könnyű elérhetőség teszi vonzóvá ezt a helyet. A nógrádi tájegység kézközelben lévő természeti kincsei /várak, sziklák, bazaltömlések, kőfejtők/ és a közeli Szlovákia határvidékének látnivalói a nappali elfoglaltságot is maradéktalanul kielégítik.

Az étkezésről mindenki magának gondoskodik. Ehhez nyújt segítséget a vendégfogadó igényesen elkészített tájjellegű házi készítésű ételeivel, italaival.

A helyszín elérése személygépkocsival, illetve a Salgótarjánból induló távolsági autóbuszjáratokkal lehetséges (Salgótarján-Cered).


Látogatók: